Μεταβείτε στο κυρίως περιεχόμενο
Οδοντόκρεμα πάνω σε οδοντόβουρτσα

Για να έχετε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις παρακάτω οδηγίες

Κρατήστε τις τρίχες σε γωνία 45 μοιρών κατά μήκος της γραμμής των ούλων. Οι τρίχες θα πρέπει να έρχονται σε επαφή τόσο με την επιφάνεια του δοντιού όσο και με τη γραμμή των ούλων. Χωρίς να ασκείτε υπερβολική πίεση, βουρτσίστε την εξωτερική επιφάνεια 2 ή 3 δοντιών με μια δονούμενη παλινδρομική κίνηση περιστροφής. Μετακινήστε την οδοντόβουρτσα στην επόμενη ομάδα 2 ή 3 δοντιών και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Γείρετε την οδοντόβουρτσα κάθετα πίσω από τα μπροστινά δόντια. Κάντε αρκετές ανοδικές και καθοδικές κινήσεις χρησιμοποιώντας το μπροστινό μισό μέρος της οδοντόβουρτσας.

Διατηρήστε μια γωνία 45 μοιρών με τις τρίχες να έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια του δοντιού και τη γραμμή των ούλων. Βουρτσίστε απαλά χρησιμοποιώντας παλινδρομικές περιστροφικές κινήσεις κατά μήκος όλων των εσωτερικών επιφανειών των δοντιών.

  • Τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα στη μασητική επιφάνεια των δοντιών και τρίψτε τα απαλά με παλινδρομικές κινήσεις.
  • Τοποθετείστε την οδοντόβουρτσα σε γωνία 45 μοιρών ως προς την παρυφή των ούλων και κινείστε την προς τα επάνω.
  • Με ήπιες, παλινδρομικές κινήσεις βουρτσίστε την εξωτερική, την εσωτερική και τη μασητική επιφάνεια των δοντιών.
  • Βουρτσίστε μαλακά τη γλώσσα σας για να απομακρύνετε τα βακτηρίδια και να φρεσκάρετε την αναπνοή σας.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω την οδοντόβουρτσά μου;

Οι περισσότεροι οδοντίατροι συνιστούν οι οδοντόβουρτσες να αντικαθίστανται κάθε τρεις μήνες ή συχνότερα εάν βουρτσίζετε πάρα πολύ τα δόντια σας και παρατηρήσετε ότι οι τρίχες αρχίζουν να ανοίγουν. Δεδομένου ότι τα βακτήρια τείνουν να μένουν στην οδοντόβουρτσα, αυτή θα πρέπει να αντικαθίσταται μετά από ένα κρυολόγημα, μια γρίπη ή κάποια άλλη λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.