Μεταβείτε στο κυρίως περιεχόμενο
Παιδί κάθεται στην οδοντιατρική έδρα

Η προληπτική οδοντιατρική είναι το θεμέλιο της οδοντιατρικής. Η American Dental Association ( Αμερικάνικη Οδοντιατρική Ένωση ) συνιστά να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας τακτικά, συνήθως δύο φορές το χρόνο, για πλήρη καθαρισμό, εξετάσεις, και διαβουλεύσεις για την πιθανή θεραπεία.

Επαγγελματικοί οδοντιατρικοί καθαρισμοί βοηθούν στην άρση των δομημένης πλάκας που δεν αφαιρείται με τη χρήση συμβατικού βουρτσίσματος και χρήση οδοντικού νήματος. Συχνά, οι οδοντίατροι είναι επίσης σε θέση να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα που οι ασθενείς δεν είναι ακόμη σε θέση να δείτε ή να αισθανθείτε.

Όταν κανονίζετε τακτικά προληπτικά οδοντιατρικά ραντεβού, μπορείτε να αποφύγετε τερηδόνα και ουλίτιδα, καθώς και να εντοπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα της στοματικής σας υγείας στις απαρχές του.

Γνωρίζατε ότι…

ότι η προληπτική συντήρηση ξεκινά από το σπίτι. Ξεκινήστε με το βούρτσισμα των δοντιών σας τουλάχιστον δύο φορές και το οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Με καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού και τις επισκέψεις στον οδοντίατρο σας δύο φορές το χρόνο, τα δόντια σας, το στόμα και το χαμόγελο σας θα είναι πιο υγιή.